Monday, November 22, 2010

Takotttt...!!!!!

ok...sangat takott skarang nih..sebab ape?? alaaaa..buat2 tak tau lak..sebab presentationla..adoiii..sape la yg xtkot dgn presentation kan..cube angkat tgan sape yg xtakot??.,,haaa,,xde pon org angkat tgan..hahaha...so,,sume org takotla dgn presentation including me...act, i'm not really confident with my title..dats ollll..aaaaaa...lame2 saye mungkin akan jadi cmnih..----->

oooo...ini betul2 takot nih..tapi saye masih jauhla dari keadaan cmnih ye..kalau tak, kompem semua lari ooo..hahahaha...



hahahahahhaa...really far from being like this..reaallyyy!!..hahahaa...

ok..keadaan saye lebih kurang camnihla yep...waaahhh..comelnye muke takott...kalau camnihla ghupenyee,,ari2 perasaan takot nak datang tau...hahaha


sudah2la tuh dya..btul2 takot ke x la kan..??? cam x jep...
elooooo..i tkot ok?? tapi lek r..semuanye datang dari Die kan?
doa2kan saye yep...^_*


Sunday, November 21, 2010

why?? should it be like that??


You would never ask me why

My heart is so disguised

I just can't live a lie anymore

I would rather hurt myself Than to ever make cry

I would give the whole world for you

Anything you ask of me I'd do

I won't ask you to stay

If your heart's not in it....................


Friday, November 19, 2010

will find the way...


InsyaAllah i'll find my way with ur guide Ya Allah..
help me trough this all pain Ya Allah..
nothings i can do accept tawakkal to you Ya Allah..
i'm not a though as Siti Khadijah but i can give my effort on doing thing that i wanna do..
i'm not as perfect as Aisyah but i can give the best as i can...
Please guide me Ya Allah untill the end of time...


AidiAdha kiteorang...

bngun subuh ari trdengar orang takbir raye..waaaaaa..sangat sedey...pah2 make a phone call..padahal aku da call da semalam kt umah tuh..but i still wanna make a phone call..winduuuunyee umah...seryeslyyy...waaaa....;(..tepon2 tanye buat makan ape hari raye nih..nak tau ape dieorang kat umah tuh cakap..kiteorang tgah bakar sate
nih...waaaaaaaaaaaaaaa....sangat tidak adil..tanpe kehadiran aku,korang berani bakar sataaayyyy..??? waaaa....sadis sangat...nak nanges tapi buat cool..i have tuh..nih la berkorban namenye..uhuk3..sebab i still got 2 paper to go.. and also final year project
presentation..napela perlu ade tuh sume..make me got headache..arrrrgghhhh....xpe2..ari raye camnih xperlu la aku nk pikir sal PSM tuh..cesss....

hihihihi..got a phone call from gemok..gitau nak pegi umah hanif aka my classmate..hehehe..sonok2..terus siap2 dengan baju kurung yang anggun then callloooo mere bethy...hihihihi..

nih mase on the way nak pegi umah anep..:)


nih ade kt umah anep nih...muka kenyang semua...:P


muka penat..hek3..buruk nauuu...:P

inilah yang kita cari..i like this place so much..a lot of memory..:P
nih kawan ak yg bajet raye puase..aisshhh..kedondon eh sedondon..hahaha..:)




siap2 sujud sejadah pat makan kat umah hanif dengan makanan yang mantap2 sume..kiteorang pong blah..yang xley blah,kiteorang gi blah gi ECM..hahaaha...pe da raye2 gi ECM.?? haha..
aku da penat da nak ikot dieorang so,,make a decision nak g pantai la nak tenangkan fikiran..hihihi..nek jambatan gantung segala bagai..siap park kat teman gelora tuh ape agi yang pompuan nih,bergambarlah jawabnye..hahaha...


ari raye yang amat memenatkan..uh...ntah ape2 raye tahun nih...maaaa.nak balik umah..

p/s:: but still can smile coz gemok still be by my side till now..and i hope it will be till forever..:)




Saturday, November 13, 2010

memories...

There are moments in life when you miss someone...
so much that you just want to pick them from...
your dreams and hug them for real!

When the door of happiness closes, another opens..but often times we look so long at the...
closed door that we don't see the one, which has been opened for us...

Don't go for looks...they can deceive...
Don't go for wealth...even that fades away...
Go for someone who makes you smile, because it takes only a smile to...
make a dark day seem bright. Find the one that makes your heart smile...

Dream what you want to dream..go where you want to go...
be what you want to be, because you have only one life...
and one chance to do all the things you want to do...

May you have enough happiness to make you sweet...
enough trials to make you strong...
enough sorrow to keep you human and enough hope to make you happy...

The happiest of people don't necessarily have the best of everything...
they just make the most of everything that comes along their way...

The brightest future will always be based on a forgotten past...
you can't go forward in life until you let go of your past failures and heartaches...

When you were born, you were crying and everyone around you was smiling...
Live your life so at the end,you're the one who is smiling and everyone...
around you is crying...
Don't count the years-count the memories...........





p/s: ily gemok..=P

Tuesday, November 9, 2010

kisah badak..

hihihi..mesti pelik kan? nape aku tulis tajuk entry camtuh..? hahaha..meh cini caye mau celiter sikit..pada suatu ketika dahulu,tinggal seorang...aishhh...apelah nih..? hahahaha..
ok..be seryes ok? =p

semalam tension sangat sebab baru abeskan 8 bab Subjek
Wan Technology...Auchhhh..tido pon mimpi Wan tech..hahaha...pastu tengah2 keserabutan tuh terdengar rumateku Farah and adeq abang cakap sal kuih...kuih tradisional...aku pon joinla sekali..da la rindu kat umah nih..hihihi..

carila kiteorang macam2 jenis kuih..antaranya::

kuih bakar..die ade due jenis satu cengginih and ....



satu lagi camnih

nih lak name die kuih karas..aku xpenah tahu pon name die sampaila semalam..tahu makan jep..hahahaha..



nih lak name die kuih keramat...memang keramat sape makan die nih..kenyang ooo...hahaha..




nih name die kuih "netbat"..aku pon tak tahu ejaan betul die...tapi sebutan camtuh and ade kat ganu jep ok? kat lain ade kot tapi yang kat ganulah paling bessshhhhh...and d bestest adalah yang mak i masakla...hihihi...




ade jugak terjumpa kuih yang sama name tapi lain kuihnya...contohnya cam gambar kat atas (belah kiri) kat ganu panggil kuih onde-onde...tapi kat negeri farah (perlis) kuih onde-onde dieorang lain..kuih onde-onde dieorang cam belah kanan tuh...hahahaha..baru tahu saya..sebab ape dieorang kompius bila kiteorang sebut name lain tapi kuihnya lain..hahahaha...


and last sekali sebagai penutup kiteorang carilah kuih badak berendam tapi yang MR Google bagi adalah picture......


badak berendam sungguuuhhhh..hahahaha..



ape yang kiteorang cari adalah nihhhh...


kuih badak berendam..hihihi..=p

memang tergelak xhengat arr sumer bila kuar gambar badak tuh..hahahahhaa...sampai guling2...buat senaman perut siap dengan gelak camtuh..hahahahaahahahahahahahaa..



p/s:rase nk balik umah lak bile tengok kuih2 nih..teringat kat wan kat kampung..uhuk3..




Friday, November 5, 2010

packet drop...

banyak sangat kene bace..banyak da yang bace tapi keciciran la pulak..macam peribahasa la pulak,,,haaaaa tuhlah keadaan nenek sekarang nih...rase tua pulak bila susah nak ingat nih...so sebagai amalan bace yassin banyak2 bagi bersih sikit hati nih supaya mudah sikit nenek nak ingat nak hafal study nih...ceh nenek pandai speaking..hahaha..

aturan tido pon da ta betol da...malam sampai pukul 6 kadang2 ta boleh tido lagi...pahtu da kalau tido pas subuh tuh memang lam bilik tuh rase cam heaven jep bila sume langsir masih lagi tertutp rapat,nak lak time hujan,,fuhhhh tak hengat la kalau tidor tuh..mahunye bangun pkul 12...hahahahahaa..ape nak jadila anak dara nih...ish2..kadang2 bila jadi camnih ingat lak time waktu2 sekolah dulu...time lagi waktu lagi..whateverla dhiya...hahaha..haaa..ingat time skolah dulu..mana ade tido lambat2 nih..nak kene bebel la kalau lampu bukak kat bilik pas pukul 10..hihihi..yang magiknye time sekolah dulu boleh pulak tido awal and bangun awal ooo..pukul 4 aku dah bangun dengan my dearest sis(Along)...

time sekolah dulu jugak haal satu buku pon boleh tau..kalau ingat2 dule sejarah tuh ta payah tengok buku..boleh ingat satu2 setiap ape yang terjadi bila sebut tarikh kejadiaan...tapi bila sekarang nih,,senang sangat lupa,susah sangat nak ingat..terase tua pulak..waaa...baru semalam terpikir yang aku nih da tua rupanya...da umur 21???? 20+1..oooohhhh tidak...kalau time kita kecik2 dulu,,akak2 yang umur 20 dan ke atas nih da pikir2 sal kawen da...tibe2 tengok balik diri aku nih..duk merapu lagi...aku tengok kawan2 aku yang lain da matured2 belake doh...aaaaaaa..nape i jadi camnih...xpe2 rahsie awek mude..(saje pujuk diri i) hahaha...

ok dhiya bile ko nak study nih...
otak jaatttTTT:: xyahla study...bnyak lagi mase an???
otak baik::: elooooo..kalau still ade 5 bab to go through...and ade 5 ari jep lagi..
otak jaat:: alaaa..rlekla..5 bab tuh telan2 jap jep...ahahaha..

dhiya yang betul:: sudaaaaaaaaaaahhhhhhh....ak memang nk end my writting nih pongggg..jangan gado korang untuk aku...aku nak study ok...hahahaha...jap doa jap...=)


Bismillahirrahmanirrahim…Ya Allah, beriknlah kami ksmptn waktu untk memohon dariMu..anugerahknlah kjyaan dlm peperiksaan kami ini..anugerahknlah kejayaan kpd semua rakan2 kami..jgn ada antara kami yg sedihnya sendirian..andai telah tulis d luhmahfuz akan kegagalan kami maka ubhlah mnjd kjyaan..Engkau yg Maha Agung, mudah2 an kptsn semester ini lbh cemerlang dr sebelumnya..Kejayaan mengiringi kami..berkatilah ilmuMu kpd kami agar dpt d manfaatkn ke jln Mu yg di redhai..aminn



p/s:: lalink gemokkk...u msti kejar i ok..?? u lg bnyak xbace,.,,ape nih...?? nk kene patahkan tgan ag satu ke?? hahahha...




Thursday, November 4, 2010

ketamanan....

sebab terlalu tensen study..i've decided nak kuar g jalan2..g amek angin..so,we all g taman gelora jep...tempat yang aku rase tenang sangat dengan pokok hjau2..rase cam nak tido je kat situ tau...tenang,damai dan bersih..tu lah yang boleh digambarkan pasal tempat tuh...hihihihi...

take a look...=)
ok...da stat da bergambar...hihihihi


inilah duniaa...subhanallah...



sunset... =)


ok da2 dhiya...boleh blah daaaa...hahaha..


dedicated dis pic tuh driver bertauliah wlau tgan ptah..hahaha..thanxxxx...=)


p/s:: thankx gemokkk...loike dat trip..=)



old time song

teringat lak lagu time sekolah rendah waktu majlis perpisahan...umm..sedihnye..tapi xsangke sampai sekarang ingat lagu nih...=)

Pertemuan Kita Di Suatu Hari
Menitiskan Ukhwah Yang Sejati
Bersyukurku Ke Hadrat Ilahi Di Atas Jalinan Yang Suci

Namun Kini Perpisahan Yang Terjadi
Dugaan Yang Menimpa Diri
Bersabarlah Di Atas Suratan
Ku Tetap Pergi Jua

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah Hamba Mu

Mencari Hidayah Daripada Mu
Dalam Mendidikkan Kesabaranku
Ya Allah Tabahkan Hati Hamba Mu
Di Atas Perpisahan Ini

"Teman Betapa Pilunya Hati Menghadapi Perpisahan Ini.
Pahit Manis Perjuangan Telah Kita Rasa Bersama. Semoga
Allah Meredhai Persahabatan Dan Perpisahan Ini. Teruskan
Perjuangan"

Kan Ku Utuskan Salam Ingatanku
Dalam Doa Kudusku Sepanjang Waktu
Ya Allah Bantulah HambaMu

Senyuman Yang Tersirat Di Bibirmu
Menjadi Ingatan Setiap Waktu
Tanda Kemesraan Bersimpul Padu
Kenangku Di Dalam Doamu

Semoga Tuhan Berkatimu



Monday, November 1, 2010

Bile saatnye tibe

haaa...ma cakap petang2 cmnih xelok study..so aku pon amek peluang nih untuk taip something kat blog aku nih...hihihihi...

ok..bile saat study week tibe mula la tangan aku dari jari sampai siku
akan terconteng..aku pon xtau nape sebabnye..walhal aku tulis nota atas kertas,tapi tak tahu kenapa dakwat tuh boleh lekat sampai ke siku aku...problem akan timbul apabila nak amek air semayangla..mula la kene nk sental2 sume kuat bagi tanggal...hahahaha..

tapi result kat nota aku..i loikeeee....sebab aku suke tengok die ade warne warni...tak tahula aku bace masuk ke tak tapi at least bagi semangat kat diri kita untuk bace..kan2? hihihi...jadi cantikkanla nota anda di study week nih..nanti nak revise balik de ade mood la..:P


cam nih contoh nota yang baik untuk exam...hahahaha..

1...


2....

good luck untuk exam semua...moga sem nih lagi baik resultnye..dean list semua ok? Amin~~

p/s:: gemok study tanpe tangan kiri..padam muke..hahaha...gudluck...:P



Sunday, October 31, 2010

Erti Cinta

Wahai diri yang dianugerahkan rasa cinta....biarku khabarkan....kerana cinta itu anugerah Ilahi.Satu rasa yang sukar diterjemahkan.Senada pada warna hati.Andai putih hati nescaya putihlah cinta...hati berkata-kata tentang cinta...dimana juga insan yang bercerita tentang cinta.Walau di lorong-lorong sunyi sepi.

Di mana kedudukan sebenarnya cinta?Aku sendiri keliru...Meski panduannya ada pada cermin hati.Biarku singkap erti cinta.....

Cintailah Allah sepenuh hati.....nescaya akan engkau temui cinta sebenr yang dikau cari-cari selama ini.Disana ada ketenangan,kedamaian,keharmonian,kegembiraan dan pastinya tiada lagi sesalan,derita dan air mata kecewa.....

Cintailah Allah sebelum engkau mencintai insan. Hati yang pecah dan retak jika engkau serhkan kepada makhluk pasti retak dan terburai.Tetapi hati yang pecah dan retak jika engkau serahkan kepada Ilahi pasti ianya akan bertaut kembali.

Yakinlah bahawa Allah pasti akan anugerahkan dirimu seorang insan yang benar-benar ikhlas menyayangi dan mengasihimu seandainya dirimu mampu meletakkan rasa di tempat yang hak.Dalam memburu cinta,manusia sering keliru.Sedangkan rasa cinta itu mana mungkin dapaat dibahagi-bahagikan.

Kalau dirimu memilih untuk mencintai insan,mana mungkin dirimu mampu meletakkan rasa cinta pada Allah.Kalau dirimu memilih untuk mencintai Allah,pasti tebaran wangian cinta itu akan dapat dihidu oeh sesiapa sahaja...wangian yang mendamaikan hati yang keresahan dan kegersangan...wangian itulah yang bakal membibitkan rasa kasih yang amat sukar diungkapkan dengan kata-kata..."


Andai mampu kusulami cinta seperti Rabiatul Adawiyah...

Betapa aku mampu meletakkan diriku sebagai hamba yang mendambakan cinta-MU.Tetapi hati ini meminta.........


"Ya Allah Ya Tuhanku Yang Maha Agung........

kurniakanlah aku seorang insan bertakwa yang akan memimpin tanganku menuju kepada keredhaan-MU.Kusedari ,tidak mampu diriku berjalan sendirian mencari cinta-MU tanpa dirinya yang akan mengajarkan aku tentang makna cinta sejati."


bunga yang dapat yang aku cerita arituh tuh..ingat x? xingat bace nih..... tekan sini


p/s: gemokkk...thanks coz make me heppi when i'm in deep hurt...i'll give a whole world for you if i will... :P



Saturday, October 30, 2010

my dream

pagi-pagi buta tadi,time aku tengah2syok membuta tuh ma kol...ckap nk beli perabot...aihhh..mane boleh beli perabot without me...aku akan salu jadi pemilih perabot sejati di umah..hahahaha..

tibe2 bukak lappy TER"cari" sal perabot lak..for my house with my hubby nantila..hahaha..mamposla sape jadi laki aku nih weiii...ikea plesss...hahahaha....xsampai setahun kawen lakiku akan botak..hhaha...


ok...nih utk tempat makan kat umah..chomel sangat decoration die..xluas sangat,xsempit sangat...it's good for children..dan meja die pon ok la nak letak mkanan banyak2..hhihihi



ok...nih lak living room..tempat nih tempat rehat..so it's good kl ade space to rileks with ur family..simple tp comfortable and not crowded dgn small thing yang perhiasan banyak2 tuh..i xske..hek3..

ok..this one kitchen...xpayahla besar sangat ponggg..sebab tuan rumah cam aku nih bukanla pandai masak sgt...hahaha...so simple2 jep untuk masak air,meggi...hahahahah...sori my dear husband..lalalalala..:P
ok..the important place....bilik tidooooooo..kene suram2 sebab nanti bile masuk terus tido..biar sentiase ade suasane malam sebab nanti kalau masuk bilik time siang pon rase nak tido..hahahaha..

saje je nak kongsi2 my idea...sape2 nak cari perabot cantik2 juz view at ikea place...nice and simple..but it can make u fall in love with their decoration..try it..because i love in it..hihihihi..

p/s:: bdak gemokk aihhh..cmnela tangan u ley patah..i suh men silat bukan patahkan tangan..hahaha..xpe2 nanti i drive kereta kalau nak outing..lalalalala..take care uuuuuuu...:P





Friday, October 29, 2010

Fairytales

hari minggu aku hari ini di penuhi dengan cerita kartun..hihihi..sangat2 best,,,
banyak2 citer kartun yang ade lam list "My movie" yang aku tengok hari nih adelah......"Barbie a Fashion Fairytale" release tension aku tengok cerita nih..hihi..

ok i kongsi skit k??:P

pada suatu ketika dahulu....eehh2 silap2..cam pertandingan bercerita time2 skolah rendah lak...hahah..this story is about a barbie which is an actress...phtuh tibe plak die bergadoh dengan director yang nak masukkan actor zombie dalam cerita fairytale..aaahhh..xlogic tol director tuh..

then after that, barbie take a journey to paris at her aunt boutique...
ok..nih makcik die...makcik die adelah seorang designer..from that start a magic in this story..

barbie found out that her aunt nak jual butik tuh sebab ade persaingan dengan orang jahat kat kedai sebelah butik die tuh..orang jahat tuh amek idea makcik die nih and make her aunt bankrup..

melalui wardrobe nih la dieorang mencantikkan baju2 utk menyelamatkan kedai makcik barbie nih dari bankrup..


nih die fairy yang tolong barbie and alice cantikkan baju2 dengan magik dieorang..
sonok sanga tengok citer nih sebab baju dieorang cantik2 cam lam fairytale betul2...ok da berangan dhiya oiii..

tengokla...citer nih kompem ley releasekan tensen korang..i hope so..:P

p/s:: gemok...lwan2...chayyoookkk2222...segan nk g tgok..msti rmai g tgok...hihihi...but my pray always with u...=),,utk citer korea t la utk next update..baru separuh tgok lol..hihihi.

Wednesday, October 27, 2010

Kisah Drama

semalam duk enjoy sakan tengok drama korea...bessshhhhh sgtt...kisah drama yang aku tengok nih kisah family..so,,xkan ketinggalan part nangis2 nih...and semalammmmm...aku memang nangess teresak2 haaa...sampai semua rumate aku datang jenguk aku...pastu pakat hempuk aku sebab dieorang ingat aku nanges sal ade problem ke ape,rupe2nye sedey tengok drama,...hahahahahaha....gelak sakan aku xjadi nak nanges..kacau jep dieorang tuh..hahahaha..

bila tengok drama korea nih teringat kat my mom...sebab die la salah sorang yang berjaye aku hasut untuk minat drama korea..hahahaha..(cam setan lak)..hahahaha...saye ajar mak saye yang baik2 jep ok?? hihihi...

yela..kalau aku kol die camnih la dialognye..::

aku: ma buat ape tuh? ape kabar??
ma: xbuat ape2..Alhamdulillah sihat jepp.......kak ngoh ade download citer korea x?


uhhh..mrah sye tau...de xtye kabar anak de pon..hahahaha...xpe2..sye pon ckapla..t orang download la ma..don'worry...hihihi..

ahaa..aku salu download citer2 korea nih sebab mak aku la..sebab die aku snggup burn2 CD masukkan citer korea tuh..semate2 sebab aku puas,gembire bile tengok die gembire tgok citer korea tuh...yelaaa..duk kt umah sbagai suri rumah sepenuh mase pon penat jugak..korang igat xpenat..korang cube duk umag sorang2 + jage makan minum bapak korang+ jage makan minum pakai adik2 korangg...haaaa..penat...sebab tuh la aku pikir klau dengan tengok korea drama yang die suke tuh ley la die release tense die,penat die dgn keje2 harian die....

ehh22...terlajak citer sal mak aku lak...hihihi...ok2..berbalik kepada korean drama tadi...tajuk cerita yang aku tengok tuh adalah "SHINING INHERITANCE"...besttt....tgokla..dari citer ini kite ley tgok cmne ssahnye nk bntuk sbuah keluarge....

loveeeeee IT!!!!!!...nanti sambung cerita sal cerita tuh lam next post k? kih3...:D

p/s:: sori dak gemok,i xpsan msg smalam sbb syokkk tgok citer..lalalala...:P

Friday, October 22, 2010

weekenddddd yang heavennn...

bngun pagi gosok gigi,cuci muke..xtau da nak buat ape pastu...hihihhi...
ok since my room like a tong sampah yang sangat besar, so kite kene kemas bilik la weekend2 camnih...aiiyyyooooo..malasnye nak bangun...aaaaaaaaa...maklumla pas subuh kalau tido balik maknenye pukul 11-12 la bangun balik..hahahaha..anak dara sape la nih...eeee..xtau2...hahaha..

ok...pas kemas bilik yang bersepah nih kite trus beratur untuk basuh baju...memandangkan minggu lepas merupakan minggu yang sangat bz..saye pon xsmpat ak basuh baju..satu baldi jep..tapi sangat mampat ketumpatan baju tuh..hahahaha...
sangat menyampah bile nak beratur kat depan mesin nih sebab i punye turn sangat jauh dari mesin tuh..panjang sangat line die tuh..rase nak potong jep..ley kan? bukan orang tahu pon..hahaha...saye pon pelik nape mesin kat blok senior salu penuh..kat blok junior2 xpenuh pon..lagi satu mesin kat blok seniorla salu rosak..kalau saye jadi mesin pon saye rase saye akan rosak..hahaha..xlarat nak basuh..sorang2 bwak due baldi..ciann ko mesin..nak buat camne da tkdir ko jadi mesin basuh..hihihi..

ok then makanla....
anddddd....smbung study utk skillbase yang akan datang ye adik2..akak sangat bz..kene antar overview lagi,literature review lagi,methodology lagi..aaaaaaa...buat slide lagi..adooiyaaaaaaiii...akak hampir terlupa nak buat ape..nasib bek ade diari nih..kalau x,xtau ape jadi..hihihi.


ok laaaa..p/s for final year student...study2...jgan stidoo lakk...hahahaha..may Allah bless u alwayss...especially my gemokk...gudluck for u...:)

Wednesday, October 20, 2010

Skillbase datang lagi~~

cam tora datang lagi lak kan..?? cam heppi jep nak skilllbase...walhal aku sangat tak shukedengan skillbase nih tau...issshhhh..napela awal sangat skillbase sem nih...
kalau nak tau **skillbase adalah sejenis exam yang mengujui skill kita...cam kteorang dak networking nih kompemla skill in network ok??? con
tohnya camne nak configure ape2 dalam network yang dia bagila...kalau shaye citer nanti takde orang paham kecuali dak network...so mlas nak citer..hihihi...

minggu depan adalah mase yang sangat2 tak ditunggu oleh dak
network..aku nye schedule hari rabu..malam lak tuh..adoii..memang aku buat coding sambil tidola..hahaha..agak takot sebab sem nih lagi susah die nye script de...aaaaa....tensennye...tapi takpe i kan kuat..boleh nye...hihihi...

boleh lagi nak layan lagu bessshhh dari super junior nih..suweeeeetttttt shangattt...dengan good dance from them...memang aku akan termanggu tengok dieorang nye tarian..rase cam nak ikot...da la lame quit tarian..aku nye tarian tuh tarian asli melayu la..takde tarian rap nih..hik3...

layaaannnlaaa ye aku nih dengan tengok videooo dari super juniorrr....sarang hae superrr juniorrr...







There’s no one like you, even if I look around it’s just like that, where else to look for?
A good person like you, a good person like you, with a good heart like you, a gift as great as you
How lucky that I’m the person who will try his hard to protect you, where else to look for?
A happy guy like me, a happy guy like me, the guy with the happiest smile like me

skit sebanyak translation from the corean's lyrics..hihihi...suweeeettt kan...?? :P

p/s: sorii gemokkk..not mean to heart u...

Kenape Abang Cintakan Saye ek???

Dalam satu kisah percintaan yang menarik. Sepasang suami isteri berjalan di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si suami. Ini dialog mereka

Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?

Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang menyayangi dan mencintai Sayang!

Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.

Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa abang memang cintakan Sayang!

Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya.

Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata, “Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis dan setiap tapak Sayang melan

gkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!”

Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya.


Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma. Si suami amat bersedih lalu berkata kepada isterinya walaupun isterinya masih dalam keadaan koma kerana si suami tahu bahawa isterinya tetap mendengar,


“Sayang! Jika disebabkan suara aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.


Jika disebabkan kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu…sekarang bolehkah engkau menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintaimu.


Jika disebabkan senyuman aku mencintai mu… sekarang bolehkah engkau tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika disebabkan setiap langkah aku mencintaimu…. sekarang bolehkah engkau melangkah?Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.


Jika cinta memerlukan sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.


Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini, selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu… ia boleh dirasai dalam hati.”

Maka menitis lah air mata si isteri yang masih dalam keadaan koma itu….. 


Cinta sejati tidak bertambah kerana kebaikan dan tidak berkurang kerana kekurangan.....

Monday, October 18, 2010

I Do ~~

Tibe tibe TERmood jiwang plak...umm..
kadang-kadang hidup xseperti yang kita jangkekan..ape yang kite nak ade jugak yang xpat...ape yang kita xnak kadang-kadang tergolek2 datang...but what to do???
kita sebagai hambaNYA hanya mampu merancang perjalanan hidup yang lebih baik tapi segale2nya hanya ALLAH yang tahu ape kesudahannya..moge kesudahan yang baik untuk kehidupan aku nih...AMIN~~~...

Tell me can you feel my heart beat
Tell me as I kneel down at your feet
I knew there would come a time
When these two hearts would entwine
Just put your
hand in mine
Forever
For so long I have been an island
When no-one could ever reach these shores
And we’ve got a whole lifetime to share
And
I always be there
Darling this I swear

So please believe me
For these words I say are true
And
don’t deny me
A lifetime
loving you
And if you ask will I be true
Do I
give my all to you
Then I will say I do

I’m ready to
begin this journey
Well I’m
with you with every step you take
And we’ve got a whole l
ifetime to share
And I’ll
always be there
Darling this I swear

Come on just
take my hand
Oh come on lets make a stand for our love
But I know this is hard to believe
So please

A
lifetime loving you
And if you ask will I be true
Do I
give my all to you
If you ask if I’ll be true
Do I give my all to you
Then I will say
I do

p/s: mood sedey..:'(



To my Beloved...



walaupon arini ade test Arab..and xabes study lagi but still i want to post something about both of you...ma,,,selamat hari jadi..anakmu hanya mampu tepon jep tahun ni..xdapat nak ikot mkan sekali arini...kalau tak kite mesti kuar sekali and pegi makan2 kan..? tapi tahun ni xboleh nak balik..sebab sibok sangat..moge kol and wish dat i give yo
u cukup untuk tahun nih...

"moge ma panjang umur and murah rezeki...moge ma salu deberkati Allah salu dalam apa jua keadaan..dijauhi dari ape2 malapetaka dan kecelakaan....kak ngoh sayang ma salu whateva happen..u 'll always be my spirit for me to success in my life..."

ckap psal my mom...yaaa..she's d though person dat i ever known in this wordl..xde wanita lain da yang setabah die dalam dunia nih kot..kerja,masak untuk anak,jaga anak, doing things for her husband(my dad of course) hihihi...tapi ma xpernah mengeluh untuk semua tuh...xpernah dengar pon die ckap penat..kadang2
je die suruh urut die sebab die rase sakit2 badan...kadang2 nak nanges bila urut ma,,cian kat die..kadang2 time skolah dulu rase xmo gi sekolah sebab nak tolong die kat umah..tp mesti die suruh pergi jugak skolah..(oh no my tears gone drop here) hihhi...bangge punya mak mcam die..tabah,baik, dan penyayang..

kalau ape2 mesti cari ma,,xcari abah dulu pon..ma akan jadi orang tengah untuk communicate dengan abah..sebab my dad was soo garang...hihihi...but i also love my dad..hihihi...tp ape2 pon sayang saya pada lagi banyak dari abah..hahaha...
anyway,,i love u always mom..maaf kalau anakmu ini degil sepanjang menjage kami...sayang ma...muaaaaaakkkkkkkkkkkksssssssss...peluk cium kat ma..:)
nih la mama i ok.? die sangat putih cam orang cina..ini kerana ayah die putih..aaaarrrgghhhhh..tensen kalau lawan kulit dengan die...die salu ckap " ma lagi cantik dari korang ok?" h
ahaha...betul tuh..sampaikan kalau kiteorang jalan2 xde sape cakap tuh my mo..mesti ckap kakak..tensen jep..eeeee..nak je cakap..pkcikk xnmpak ke muke saye nih childish...hahahhaha..tapi xmampu nak berkate2..biorla kat ma nih...hihihi...ape2 pon love u mom..rndu ur masakan..nak balik,makan n gemok kan diri..hahahaha...:)

for my dear...frenzzz..juriani hashim..sungguh xmampu nak
sambut besday ko tahun nih...sungguh tengah pokai,,,hahaha..hanya ucapan tulus ikhlas dari hati je yang mampu aku hulurkan kepada kau wahai sahabatku..hihihi..


nih juraini..opsss juriani kawan aku..xley letak pic ko sorg2..saje nk interprem..hahaha...kawan aku nih agak sengal,,eh no mmg sengal,,yang sakitkan ati aku kalau die dpat kamera...sangat sakit hati sebab hanye pic de je yang banyak lam camera tuh ok?? xde pic aku...hahahaha...sori ju...hahahaha...
"moge ko pnjang umur dan murah rezeki hendaknye...ak doakan ko berjaye dalam hidup di dunia dan akhirat....dan berbahagiala kau salu bersame pokjat tercintaa..hahahahaha....and i hope our friendship will last untill d end...sayang kamu juge..sallluuuuuuuuuuuuuuu.....muaaakkksssssss...XOXO..:)"

ok la,,nak study arab nih...beeeeeiiiiiiibaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiii....^_*

p/s:study elok2 kawan2..mom...see ur daughter tgah study..arab lagi,,..:)

Friday, October 15, 2010

The best thing i ever Had...

ngeeee~~~ tak tau nak tulis apa sebenarnya..bosan sangat sebab hari ini aku sorang je yang ada kat lam bilik nih...semua yang lain ada work dieorang sendiri...
nape aku takde keje ea? aku pon tak tahu kenape? hak3...the best
thing i ever had...???sambil-sambil aku tengah gosok gigi tu barula aku pasan yang gigi depan aku ni besar???!!!!..cam agak kapak sikitla jugak..hahaha..but it's ok..i salu heard a sentences yang the cute person always got a big teeth...hahahaha...so, no doubt that i'm cute too..hak3..
juz kidding..takdelah camtuh..jangan lak nanti mentang-me
ntang aku cakap camnih korang gi buat pembedahan besarkan g
igi pulak esok-esok...tak perlu ok? hahaha...

cume sepanjang aku bergiat dalam bidang seni dan hiburan nih,,(ceyh poyo gilerr)) hahaha...aku terkesanlah yang artis-artis yang comel cam lisa surihani, Yvonne Strahovski, even siti nurhaliza pon agak besar jgk gigi kapak die...and the last actor yang aku really admire sampai buat wallpaper lptop is jeng2.....Selena Gomez..seryes gigi dieorang nih besar...kalau tak mo caye jom tengok picture dieorang..hik3..jahat kau dhiyaa...ape nak jadila..hahahaha...Jom2.


da puas hati dah..hahahaha..betul kan gigi kapak dieorang besar?? kan2?
tapi dieorang sangat comel..maaf siti,selena,lisa n yvonne...hihihi..but really you all are so cute..

no matter what happens and people said about you all, you juz be yourself...macam saya,orang cakap gigi besar pon try think positive,gigi besar tuh cute like artis-artis yang i minat nih..hak3..

i think that's all for my post..pegi basuh bajula dhiya...aisshhh..byeeee...my baju dalam baldi dah memanggil-manggil..hak3..beiiiiibaaaiiiii semue..enjoy this post...wink2...

weeeeeeeeeeeee~~~~..
p/s : si gemok tgah softskill..jgn duk main mata dengan pompuan gigi besar yang lain ok?? kalau tak i gigit you dengan gigi besar i nih..hak3...:P..

kecantikan adalah hak milik stiap insan..

huuuu...even malam ni ade exam,sempat lagi nk memenatkan tgan membebel ntah ape2 dalam blog ni..well,,open book jep,,,no hal la dhiya..itu la yang selalu singgah di kepala saye ini..hek3..hari tu buat pre-test pon aku da tertoggeng,tergolek2 nak siapkan,mmg 100% mintak tolong Mr.Google..hak3..lawakla buat test guna google..takpe takpe sebab itu dibenarkan oleh lecture shaye yang shangat baik hati..makaseh pak..ngee~~..

bosan-bosan study ni TER'buka" pulak page catalogue baju...adoiiii...memang susah kalau sudah tengok..memang tak ley nak tutup suda...hihihi...memang my favourite la kalau bab2 tengok baju ini tapi belinya tidak..al maklumlah suda pokai suda..hik3..

memang semue orang nak nampak cantik kan???
yaaa..semestinya ingin anggun,cantik dan bergaya...kerana kecantikan itu adalah hak milik setiap insan...wahhh cam iklan TV da..hik3,,,
ok2..stop2...ok..berkenaan dengan kecantikan nih, saye sebagai seorang pompuan yang memahami hati pompuan yang lain menasihati korang2 semue buatla research according to dis issues...

cntohnye:
ape nk kai utk saiz tbuh aku nih???
nk kai dengan ape ek baju nih???
cmne nk buat nk bagi jerawat nih ilang ek??

haaa tuh cntoh jep..tiade kaitan dengan yang idup atau pon yang suda meniggal dunia..
so,nk gtau yang buatla research...tanye en google utk semua masalah tuh..die msti tau nye la..
hoh?? xkanla saye pon nak buat rsearch untuk korang..buat sndirila..
cube bukak2 catalogue baju for ur size type n anything u can get from en google actually...
mentang2 buat exam guna en google kan..semue nak en google..hak3..

utk penjagaan muka:
- janganla beli trus produk mhal..produk yang mahal belum tentu ssuai dengan kite..nanti membazir jep..kalau nk beli pon xsalah..beli kecik2 la dulu yep..

selain tu makan pon perlu jage jugak..da name pon nk nmpak cntik kan..kene la jage...jganla tibai sume je kak..cian kt perut tuh..xmampu bertahan da..hik3..

selain tuh senaman pon pnting..kate pakar nih( kawan saye) kalau bersenam kulit kite cantik sebab asid yang terkumpul dibawah kulit akan keluar bersame peluh sewaktu kite bersenam...

last skali jagela perilaku anda..perilaku menonjolkan lagi kecantikan itu...xgune kalau cantik tapi perangai xelok..no2..pesanan untuk saye jugak..

selain itu kecantikan dalaman pon memainkan peranan yang penting jugak untuk kecantikan luaran..sentiasala mengingati pencipta Kita yang Maha Esa...Solat,Berwudu, Mengaji dan berzikir pon boley mncantikkan seseorang...

bagi pendapat peribadi saye.ceyh ayat cam nak buat karangan form 5 lak..haha..semue orang ade kecantikan masing2..ade part kecantikan masing2..
kalau duk kat kafe tu saye rase semua orang cantik, sampai kawan saye ckap" lu nih xreti bersyukur ke?" hahaha...bkan xbersyukur babe tp memang da nmpak die cantik..tu la pasal saye cakap semua orang cantik..juz be yourself and enjoy to be yourself..
peaceeeeeeee!! :))

rase tuh je kot nak membebel buat mase sekarang ini..

p/s: kalau ade yang terkurang utk pos nih maaf la ye..nih hanyela mengikut amalan saye..weeeeeee~~~

Thursday, October 14, 2010

Smilee~~

I got the idea to write dis post from my frenz Comment at Fb.." Smile".. yaaa smile...
senyumlah untuk hidup ini..
senyumlah untuk ape saje yg berlaku dalam hidup ini..
InsyaAllah Allah akan membalas kebahagiaan untuk kita..
Amin~..

Senyum lah dari hati...dunia mu berseri...
ingat tak lirik lagu S.E.N.Y.U.M.. =)...???
So true..bila senyuman datang dari hati akan terpancar keikhlasan...Senyum tiada harga..Mahal atau murah senyum itu terletak kepada pemiliknya..Tidak rugi murah senyuman...Mereka yang murah dengan senyuman punyai ramai kawan..Senyum mengeratkan hubungan..yang marah jadi tenang..yang benci jadi sayang..yang penat hilang lelah..yang sakit terubat..yang lara akan bergembira...

Yang penting sekali, senyum itu adalah sedekah..amal jariah..amalan yang paling mudah..sambil2 jalan pun boleh di lakukan...rugi jika tidak dipraktikkan... =)

Tapi..senyum juga boleh membawa bencana...anak gadis remaja jangan senyum sebarangan..jangan senyum pada suami orang dengan niat yang bukan2...ini boleh meruntuhkan rumahtangga..boleh menjadikan lelaki alpa, terpaut pada senyuman yang menggoda..=)


senyumlah..senyumla..ahaaiii cek mek molek( mmg molek pon i...saye tolong korg pasan skit...hik3) ok ckupla utk post nih...




remember tp SMILEEE>>>> :))) (bnyak skit untuk senyum yang lebar2 lagiiiiii) hik3,,,,

p/s: tido pon senyum tau..tido dalam iman..wiwitt...ngeeee~~ :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...